БСП започва регионални и национални дискусии за бюджет 2018. Няма

...
 БСП започва регионални и национални дискусии за бюджет 2018. Няма
Коментари Харесай

БСП започва национална кампания за бюджет 2018

 БСП стартира районни и национални полемики за бюджет 2018. Няма да го претупаме като ръководещите " на мрачно " и за две нощи. Това разгласи през вчерашния ден Корнелия Нинова след съвещание на ИБ на партията. " Ще се срещнем с учители, земеделци, лекари, потребителски организации, хора с увреждания, организации на майки, с цел да можем, като влезем в Народно събрание, да го създадем със самочувствието, че представляваме техните ползи и ги отстояваме. Започваме с образованието, което е приоритет за нас ", заяви водачът на Българска социалистическа партия. " Ситуацията е предбюджетна. Бюджетът е законът, който дефинира основно политиките на партиите, отношението към стопанската система и обществените системи ", разяснява Нинова. Бюрото е разискало опция за главния финансов проект за следващата година, Българска социалистическа партия е подготвена с бюджетната си прогноза, с макрорамката, с съответни оферти за другите браншове. 
Гледайте Германия, мислете за България, в случай че сте родолюбци, прикани Нинова във връзка резултатите от изборите в Германия. По думите й една от аргументите за резултата там са безпринципните огромни обединения. " Съюзът ХДС/ХСС с претендент Ангела Меркел получи по отношение на изборите през 2013 година с 8% по-малко поддръжка. Резултатът на социалдемократите пък е с 5% по-малък спрямо този преди 4 година За първи път в следвоенната история на Германия влиза " Алтернатива за Германия " с близо 13% ", заключи Нинова и посочи, че образуването на кабинета е извънредно значимо и за бъдещето на Европейски Съюз. Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че още през април левицата предизвести какво може да се случи. Според нея огромните обединения са унищожили систематичните партии и обичайна политика. Нинова счита, че това е практиката и на политическата класа в България през последните 27 година Тя е безапелационна, че когато политиците се сплотяват за личен интерес, а не в полза на народа, се получава сходен резултат. " Пет месеца по-късно от нашите избори позицията ни срещу коалиция с ГЕРБ се удостоверява даже посредством вота в Германия. Казваме го на наши и на непознати политици, които не престават, скривайки се зад " интереса на България ", да работят за сливането на Българска социалистическа партия и ГЕРБ ", изясни Нинова за какво счита, че съюз сред ляво и дясно е гибелен.
" За разлика от Германия Борисов освен не се разграничи от националистите, а ръководи с тях. Те ще се укротят, в случай че им дадат още една порция от властта ", твърди тя. Нинова подсети, че преди изборите Българска социалистическа партия в никакъв случай не е определяла с кого би се коалирала след вота, въпреки да е отчитала близостта в стратегиите с " Обединени патриоти ". " Какво се случи след изборите? Патриотите се отхвърлиха от това, което най-вече ни сближаваше като стратегии. Нито се преизчислиха пенсиите, нито има служители на реда във всяко село ", означи Нинова. " Различното в Германия е, че систематичните партии са декларирали, че ще слагат опция за изолираност за " Алтернатива за Германия ". Разграничават се и се тормозят от тази партия. Различното в България е, че държавното управление на Бойко Борисов освен че не се разграничи от националистите, а и ръководят дружно ", проучва Нинова.

Снимка Емилия Костадинова


БСП е подготвена с бюджетната си прогноза, с макрорамката, с съответните си оферти за другите браншове,заяви Корнелия Нинова

Никакви сделки за Висш съдебен съвет не е имало
Не сме влизали в никакви сделки с другите парламентарни партии за членове на Висш съдебен съвет и продължаваме с тази политика, съобщи Корнелия Нинова. " Тези дни чухме доста отзиви, че някъде сме се събрали, че подмолно сме се договорили. Искаме доказателства. Малка страна сме. Няма скрито-покрито. Който твърди, че сме се събрали някъде и сме се уговорили за избор на Висш съдебен съвет, апелирам да даде доказателства за това. Обратното е просто голословно изказване ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия. Тя напомни, че единствено Българска социалистическа партия е предложила 6 кандидатури за членове на Висш съдебен съвет от квотата на Народно събрание и няма логичност да се влиза в сделки.
Речите на президента Радев пред Организация на обединените нации са блестящи като обръщение и образец за правене на политика - европейска, международна и за България, оцени Нинова визитата на президента в Съединени американски щати.

Виж всички публикации от Юлия Кулинска-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР